Pozovite nas:  063 681 557
naslovna-klasican-parket

Klasičan parket

Klasičan parket nije završno obrađen i nakon postavljanja na pod potrebno ga je dodatno obraditi. Klasičan parket je potrebno hoblovati odnosno brusiti, a zatim lakirati ili uljiti. Dostupan je u različitim dimenzijama i klasama. Birajte među našom velikom ponudom tradicionalnih parketa, po svom ukusu i karakteru koji želite da date svom domu.

Koji klasičan parket je najbolji za vas?

Dimenzije variraju prema vrsti drveta i zahtevu klijenta. Tradicionalno najviše je tražen hrastov klasičan parket debljine 21mm, širine 42-70mm i dužine 250-500mm.
Pored hrasta velika prednost se daje i orahovom klasičnom parketu, debljine 21mm, širine 42mm i dužine 250-400mm.
Pored izbora parketa na njegov konačan izgled uticaće i način postavljanja, izbor boje i vrste laka (mat ili sjaj).

Klasičan parket – KLASE

E/S-Standard klasičnog parketa ili I klasa nema čvorova i beljike, kolorit je ujednačen i javlja se tekstura drveta sa godovima. Ako želite klasičan parket kod kojeg se kvalitet primećuje na prvi pogled, ova klasa je pravi izbor.
R-Rustik klasičnog parketa ili II klasa- Karakteristika ove klase klasičnog parketa je postojanje neujednačenog kolorita zbog pojave beljige (kod hrasta). Takođe, na daščici se mogu naći i takozvani “neispadajući” čvorovi. Ove karakteristike doprinose da parket izgleda prirodnije, što je poslednjih godina izuzetno aktuelan trend u svetu.